.navigation-top .wrap { max-width: 300px; }
  • EnglishGermanItalianNorwegian
Your search results

Italiensk vin

Litt om it. viner s.1
Litt om it. viner s.1

Dette kartet viser de viktigste vinområder i Italia. Nedenfor et detaljert kart om vinene i Toscana. Hovedområdene for vin i Italia er Piemonte med fyldige viner basert på Nebbiolo druen. Letter viner fra Piemonte er Dolcetto vinene-Dolcetto d’Alba, Dolcetto d’Asti og Barbera vinene Barbera d’Asti og Barbera d’Alba. I Veneto og Friuli Venezia Giulia produseres Prosecco, en populær muserende vin. Nord for Verona i Veneto ligger Valpolicella området med vinene Valpolicella, Valpolicella ripasso (annengangs gjæring) og Amarone di Valpolicella (tørkede druer). Alle Valpolicella vinene er basert på Corvina druen.
Toscana er det viktigste vinfylket. Viktige viner er Chianti, Brunello, Nobile di Montepuciano.Sør for Toscana mot Adriaterhavet ligger Abruzzo med Momontepuciano d’Abruzzo. I Puglia på helen er vinene basert på Primitivo druen.  Fra Sicilia er de fleste vinene basert på Nero d’Avola druen.

toscana3j
Monte- x2

Montalcino – Montepulciano

I sør Toscana produseres Montalcino og Montepulciano vinene i områdene rundt landsbyene Montalcino og Montepuciano. Brunello di Montalcino holder høyest kvalitet av disse. Brunello er produser etter strenge regler med hensyn til antall vin ranker per hektar. Drue innholdet er 100% Sangiovese. Lagringstid minimum 5 år. Rosso di Montalcino består av 100% Sangiovese. Lagringstid minimum 1 år. Montepulciano vinene er basert på minimum 70% Sangiovese druer. Vini Nobile di Montepulciano skal lagres i minimum 36 måneder.

Det er strenge reglerfor klassfisering av vinene. DOC (dominazione origine controllata) består av druer fra et definert område. DOCG (dominazione di origine controllata e garantita) skal bestå av druer fra nærområdet selve gården eller bygda der produsenten holder til. En enklere klassifisering er IGT (indicazione  geografica tipica) fra et geograrodusert av druer fra hele Chianti området utenfor Classico.
Superiore
-er produsert etter strengere regler enn vanlig Chianti. Superiore vinene er DOCG og minimum 13 alkohol innhold.

supertoscanerejx2

Super Toscanere.

Piero Antinori startet i 1971 produksjon av Tignanello bestående av Cabernet Savignon og Cabernet Franc. Vinen holdt høy kvalitet men myndighetene klassifiserte vinen som bordvin- helt feil i forhold til kvaliteten. Antinori opprettet enn ny klasse- Super Toscaner. Innen Antinori familien ble det produsert en annen vin basert på Cabernet Savignon druen – Sassicaia. Med Tignanello og Sassicaia var høy kvalitets vin fra Toscana en ny klasse – Super Toscanere. Sassicaia er av mange ansett som Toscanas beste vin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2015 var et meget godt vinår. Giancarlo Viani på Greo vingård mener at 2015 er det beste år han har opplevet de 50 årene han har drevet Greo.

Compare Listings