• EnglishFrenchGermanItalianNorwegian
Your search results

Utflukter i Toscana og sørlige Liguria

 

I Toscana opplever du behagelig klima, god og rimelig mat, mange kulturskatter og flott natur. En reise som gir mange gode minner. 

Cinque Terre.

Cinque Terre fra sjøsiden er en flott opplevelse. Ta båt fra La Spezia. Det er stor parkeringsplass like ved båt bryggene. Alternativt parker ved jernbanestasjonen i La Spezia og kjøp dags billett for lokaltoget som stopper i alle Cinque Terre byene. Alternativt kombiner med båt og lokaltog. Ta gjerne med badetøy. Fint å bade fra klippene i Manarola eller fra stranden i Monterosso.

Lido di Camaiore

Lido di Camaiore er beste strandområde hvis man vil betale for leie av strandstoler, solsenger og parasoller. Inkludert i prisen er skiftekabiner og dusj. Strandbarer er det på mange strandområder.
Beste vei til stranden: Fra San Martino in Freddana kjør forbi Camaiore og mot Lido di Camaiore. Ned mot stranden ta til høyre i første rundkjøring etter jernbanebroen, deretter til venstre i andre rundkjøring. Kjør ned til stranden forbi Esselunga supermarked. Til høyre på strandpromenaden er det gode forhold for parkering. På strandområdet Milano 200 meter til høyre er det meget hyggelig. Spør etter Orietta, sjefen på Milano stranden og hils fra Rolf. Vi har avtale med henne om 15% rabatt.

Pisa

Pisa med tårnet, domkirken og dåpskapellet utgjør Mirakelplassen. Fantastiske byggverk i marmor. Til Pisa er det kort vei med bil eller buss fra Lucca.

Garfagnana dalen

Garfagna dalen ligger opp forbi Loppeglia – Fiano og ned på andre siden av høyden. Her er flott natur og interessante byer:
Bagni di Lucca. Her var verdens første casino, men nedlagt nå. Øverst i byen ligger et flott basseng anlegg med barnebasseng, stupebasseng og vanlig svømmebasseng.
Barga – kunstnerbyen med mange arrangementer. Flott utsikt fra kirkeplassen øverst i byen.
Borgo a Mozzano, middlealderby og vennskapsby med Ålesund. Her er baccalao festival hvert år med råvarer fra Ålesund.
Castelnuovo. Interessant middelalderby og senter for Appuanske alper. Her får man informasjon om flotte fjellturer.
Grotta del Vento ligger lenger opp i dalen. Fantastidske dryppstensgrotter med guidet tur innover fjellet.

Abetone

Abetone ligger 40 km. forbi Bagni di Lucca. Her er storslått alpelandskap. Om vinteren byr Abetone på 30 nedfarter i forskjellig vanskelighetsgrad. 17 skiheiser og gondolbane.
Det anbefales en tur til Abetone også om sommeren. Med Gondolbanen kommer man opp i 1.900 meters høyde.

Lucca

Lucca synes mange er den hyggeligste byen i Toscana. Her kan man nyte bylandskapet uten støyende biltrafikk – rusle rund i Luccas gater eller gå evt . leiesykkel og sykle rundt oppå bymuren, en tur på 4,2 km.

Firenze

Firenze med alle sine kulturskatter. Greit å parkere i underjordisk parkeringshus ved hoved jernbanstasjonen Santa Maria Novella. Det meste i Firenze er ganske nært Santa Maria Novella. Et alternativ kan være å ta tog fra Lucca til Firenze.

Vinci

Vinci er Leonardos fødeby. En hyggelig liten by i hjertet av Toscana. Her er et meget interessant museum som viser mange av Leonardos oppfinnelser. Litt utenfor Vinci der Leonardo vokste opp er det laget et lite museum med en interessant medie fremvisning som viser Leonardos tanker og personlighet.

Siena

Siena med sine kulturskatter, viktige historie og flotte bylandskap setter mange pris på. En middelalder by som er en opplevelse. Byen tiltrekker mange turister og bærer til tider preg avdet.

Greve in Chianti

Greve er en hyggelig liten by midt i Chianti området. Her er et enotec med et stort utvalg av Chianti viner og viner fra andre områder. På torvet i Greve finnes en butikk med meget godt utvalg av oster og salampølser. Her finnes også en kjent slaktebutikk.

Montalcino og Montepulciano

Montalcino og Montepulciano er to hyggelige landsbyer i sørlige Toscana. Begge er kjente for sine kvalitetsviner. Brunello fra Montalcino og Vino Nobile fra Montpulciano er ansett som noe av det bedre Toscana har å by på av viner.
Besøk gjerne produsenter i begge landbyer for smaking.

Dette er noen turforsalg av alt Toscana har å by på

Compare Listings